Inici

A Temple ens agrada tractar amb molta cura als edificis antics. Una part important del nostre treball és la de desvetllar alguns dels seus secrets. No és fàcil, però normalment ho aconseguim gràcies als nostres estudis de color.

En què consisteix un estudi de color? En edificis històrics, és una recerca dels acabats i colors al llarg de la seva vida.

Comptem amb més de 20 anys d’experiència en la matèria. És un camí recorregut que ens omple d’orgull perquè sentim que en ell sempre hem cuidat la qualitat malgrat les vicissituds del dia a dia, contribuint sobretot a dues coses:

  • al fet que el plantejament dels projectes estigui més prop de la realitat de l’obra, evitant així molts maldecaps;
  • a preservar la identitat de l’arquitectura tradicional, que tant plaer proporciona als ulls i a l’esperit.

Treballem cuidant la integritat de l’obra. No danyem acabats ni materials. En el cas de necessitar prendre mostres, ho fem de la dimensió justa per poder analitzar-les però al mateix temps, procurant que sigui de forma no invasiva. Utilitzem productes especials que sabem que no produeixen reacció en els materials que estudiem.

Els encàrrecs més comuns que rebem són els de edificis anteriors a 1930. Actuem sobretot en zones comunitàries, ja siguin façanes, escales, patis i vestíbuls, així com en interiors de pisos (en les seves parets, fusteries, sostres i sòls).

En els casos d’arquitectura tradicional, els nostres resultats cromàtics rarament són aleatoris o basats ​​en gustos. Per regla general busquem dilucidar els primers acabats de l’objecte en estudi, encara que de vegades això no és possible. Per a molts casos veiem necessari recolzar-nos en documentació històrica.

Treballem braç a braç amb l’Administració perquè tenim el mateix objectiu: en la mesura del possible, retornar l’edifici al seu estat original.

Fins i tot fem estudis de color per a conjunts urbanístics – protegits o no-, i per a arquitectura contemporània.

Depenent de l’encàrrec, també donem servei fora de Catalunya.